Haartypes

Aziatisch haar

"Aziatisch haar" is donkerbruin tot zwart en zeer regelmatig van structuur. Deze haarsoort is erg steil. Dit type haar is vaak zwaar, waardoor het stylingproducten nodig heeft met een sterke hold.

Aziatisch haar is van nature minder beschadigd dan Europees haar. Aziatisch haar is ook behoorlijk donker. Als je een andere haarkleur wilt, moet het haar chemisch worden behandeld.

De kleurtechnieken en mengverhoudingen verschillen van die van Europees haar. De Aziatische haren zijn zo dik en zo steil dat ze specifieke behandelingen nodig hebben.

Knip je ze te kort, dan gaan ze rechtop staan. Ook word deze haarsoort veel meer gesneden of ingeknipt, waardoor er geen "balken " in het haar ontstaan.

Gelukkig heeft de trend van de "dis-connect en asymmetrische snit" heel veel vrijheid en mogelijkheden gecreëerd.

Europees haar

 

Europees haar: ‘Europees haar’ (ook wel kaukakisch haar genoemd) heeft verschillende kleuren: van zeer licht blond en rood tot donkerbruin haar. Het haar is over het algemeen steil, met af en toe een beetje slag. Sterk krullend haar komt als uitzondering voor.

Het haar is meestal makkelijker uit de klit te krijgen en laat zich ook goed behandelen met milde stylingproducten of haarverf.

Dat heeft ook een nadeel: omdat het haar zo makkelijk te bewerken is, wordt het ook meer bewerkt. Het haar wordt gekleurd, gebleekt, gemodelleerd en gepermanent, waardoor het in een steeds slechtere conditie geraakt. Er moet duidelijk op de kwaliteit van het haar gelet worden. Wel moet Europees haar vaker geknipt worden, omdat het slijtingspercentage hoger is.

Het word vaker gewassen en geföhnt, waardoor het haar eerder poreus wordt. Mensen met Europees haar wordt aangeraden om het regelmatig intensief te verzorgen met haarmaskers, dit behoudt de glans en veerkracht van het haar.

Black hair

Black hair (kroeshaar) is sterk krullend. Het haar groeit in een hoek van 90 graden uit de huid en heeft een fantastisch natuurlijk volume. Het haar ziet er sterk uit, maar dat is schijn. Door de grote neiging tot krullen zijn de haren fijner van structuur. Bovendien is het haar moeilijker te kammen en heeft het de juiste borstels en leave in conditioners nodig om breakage aan het haar te voorkomen.

Toch zijn er veel variaties mogelijk. Je kunt je haar in een natuurlijke coupe (een afro) dragen, vlechten, spiken en/of twisten.  De laatste tijd zien we in de salon veel Big Chop's, ofwel BC`s. Een BC wil zeggen dat het chemisch behandelde haar helemaal word afgeknipt tot aan de natuurlijke uitgroei van de Black hair drager. 

De Black hair drager kan er ook voor kiezen om het haar juist te relaxen/straighten. Door een relaxer worden de krulverbindingen van het haar permanent verbroken en in de nieuwe structuur terug gezet. Ook kan er een curlybehandeling toegepast worden. Hierbij worden ook de krulverbindingen verbroken, maar in grovere krullen weer vastgezet.

Relaxen/Straighten en BC`s zijn beide lange behandelingen, maar een relaxer is een minder zware chemische behandeling voor het haar. Voor beide chemische behandelingen is de verzorging thuis zeer belangrijk om breakage te voorkomen.

Voor Black hair worden andere gereedschappen gebruikt als voor andere haarsoorten. Er wordt veel gewerkt met rollers, stoombehandelingen, föhnen en tangen (speciale apperatuur voor kroeshaar), wraptechnieken en strakke contouren welke afgewerkt worden met het nekmes.

Het haar hoeft niet zo vaak geknipt te worden, omdat het slijtingspercentage lager is. Bij Variaty hebben wij een informatiefolder gemaakt speciaal voor dames met vragen over chemische behandelingen zoals de curly of relaxer. Vraag ons naar deze folder

Mixed haar

Veel mensen in Nederland hebben Mixed hair. Mixed hair is haar wat niet kroest maar wel sterk krult.

Vaak heeft de Mixed hair drager verschillende culturele achtergonden en is het haar met recht "mixed" te noemen, maar er zijn ook veel mensen van volledige Nederlandse origine die voor hun sterk gekrulde haar geen goede kapper kunnen vinden.

Mixed hair moet ten opzichte van Black hair toch anders behandeld en geknipt worden. Dames en heren met Natural Mixed hair, dus onbehandeld haar, moeten hun haar vaak behandelen met een masker of haarkuur. Het haar hoeft niet vaak gewassen te worden en er gaan veel producten in. Het haar is van nature droger en heeft veel vocht en olie nodig. Producten speciaal voor Mixed hair zijn vloeibaar samengesteld en bevatten veel voeding en hydraterende bestanddelen.

Het voordeel van Mixed hair is dat het niet vaker dan 1 keer per 4 maanden geknipt hoeft te worden. Als het haar geknipt wordt mag er maar een klein snippertje vanaf omdat elke centimeter die afgeknipt wordt, wel 5 cm lijken als het haar is opgedroogd. Mixed hair dragers zijn vaak bang voor de schaar omdat hun haar snel inkrimpt. Bij Variaty knippen we mixed hair in een ronde vorm en laten we de onderkant intact zodat er geen doorzichtige partijen onstaan aan de achterkant. Na de knipbeurt spoelen we het haar en kunnen we met de lijn van Keracare Natural Textures de krul mooi defininiëren.

Heeft u Mixed hair en durft u nooit naar de kapper? Zoek niet verder, wij zijn zeer ervaren in uw haarsoort.

Copyright © 2018 Hairstudio Variaty